Remember...!!!!!!

Nu te du sa pasesti acolo unde te duce cararea..du-te si lasa o urma acolo unde nu este nici o forma de drum.... Succesul reprezinta abilitatea de a trece de la un esec la altul fara sa iti pierzi entuziasmul.

Nu ezita sa cauti...

marți, 17 noiembrie 2009

Ciclismul dauneaza fertilitatii




Un studio recent realizat de catre Universitatea din Cordoba(UCO) trage un semnal de alarma asupra faptului ca parcursul a mai mult de 300 de kilometri pe saptamana cu bicicleta afecteaza serios fertilitatea masculina.

Conform informatiilor oferite de cei de la UCO intr-un comunicat de presa, investigatia a fost coordonata de catre profesoara Diana Vaamonde, care asigura ca exista o stransa legatura intre forma spermatozoidului si orele petrecute pe bicicleta intr-o saptamana.
Analiza arata ca sportivii au mai putin de 10% spermatozoizi normali, iar cativa dintre ei mai putin de 4% se pot considera o problema de fertilitate.
Acest studiu vine in completarea unei informatii si anume aceea ca antrenamentul sportiv intens provoaca schimbari hormonale si afecteaza calitatea spermei.
Din aceasta cauza s-au decis sa compare calitatea spermei celor care practica sporturi usoare, cu cea a sportivilor de cursa lunga cum ar fi ciclism, innot.
Rezultatul fiind cel banuit.Cu cat petreci mai mult timp la antrenamentele sportive cu atat risti mai mult sa devii steril.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu