Remember...!!!!!!

Nu te du sa pasesti acolo unde te duce cararea..du-te si lasa o urma acolo unde nu este nici o forma de drum.... Succesul reprezinta abilitatea de a trece de la un esec la altul fara sa iti pierzi entuziasmul.

Nu ezita sa cauti...

luni, 16 noiembrie 2009

Contra obezitatii.... portii mai mici




Agentia de standarde alimentare din Regatul Unit doreste ca fabricile de ciocolata si alte dulciuri sa reduca marimea portiilor produselor la jumatate pentru a combate epidemia obezitatii.
FSA(L a Food Standards Agency) vrea de exemplu, ca tableta de ciocolata de 49 de grame sa fie produsa la o cantitate de 38 de grame.
Richard Watts, coordonatorul ONG Sustain, preocupat cu apararea sanatatii publice, s-a bucurat la aflarea initiativei celor de FSA si a acuzat firmele ca au marit foarte mult in ultimul timp marimea produselor zaharoase.
Portii mult mai mici
Agencia de standarde alimentare a lansat o campanie la nivel international pentru a reduce continutul de zahar si grasimi saturate in alimentele cele mai des consumate mai ales de catre britanici.Acestia consuma in medie +17% de grasimi saturate de cat ar trebui in mod normal, ceea ce duce la favorizarea bolilor cardiovasculare, la diabet si la obezitate.


In Marea Britanie cel putin obezitatea s-a dublat si este in continua crestere, daca s-ar fi mentinut controlul grasimilor saturate pana la nivelele recomandate de autoritatile sanitare asta ar fi contribui la evitarea mortii a 3 mil 500 de oameni pana in prezent.

Intre timp Ministrul Sanatatii din Marea Britanie, Andy Burnham, a lansat o intiativa pentru a-i face pe compatriotii sai sa manance intr-un mod mai sanatos, incurajand astfel si micile magazine din cartiere sa vanda mai multe fructe ,legume si verdeata.
In cateva cazuri scolarii vor primi bonuri cu care vor putea primi in mod gratuit mere, banane, sau alte fructe, intr-o intentie clara de a inlocui cu aceste alimente sanatoars, obisnuitii cartofi prajiti si ciocolata.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu