Remember...!!!!!!

Nu te du sa pasesti acolo unde te duce cararea..du-te si lasa o urma acolo unde nu este nici o forma de drum.... Succesul reprezinta abilitatea de a trece de la un esec la altul fara sa iti pierzi entuziasmul.

Nu ezita sa cauti...

luni, 22 iunie 2009

Corpul nostru ..forme,senzatii,placeri…acceptat asa cum este?


Chiar daca am mai scris pe blog despre imaginea noastra pe care o avem fata de noi si de toti ceilalti din jur,revin acum pentru a mai adauga ceva.Nu de alta dar aproape in fiecare zi imi apare in cale un astfel de caz bineinteles sub o alta forma.
Sa traim in armonie cu propiul nostru corp cate dintre noi nu visam la asa ceva ?Si aici ma refer mai mult la partea feminina care in disperarea de a arata bine ajunge la diete extreme sau fel si fel de strategii.Totusi foarte putine reusite sunt pe termen lung.
Ne sunt cunoscute acele minunate stari de gratie urmata de inevitabilele momente de neplaceri sau chiar respingere atat din partea noastra asupra propiului corp cat si a celor din jur asupra noastra.Statutul pe care il acordam propiului nostru corp este situat la extreme din cele mai diferite.
Viata am invatat sa o simtim intai de toate cu ajutorul propiului corp.
Relatiile cu el erau din cele mai diverse :de acceptare atunci cand reusesc sa ajung la o greutate dorita,de dragoste cand reusesc sa ma mentin si vad ca observa si cei din jurul lucrul acesta,si de respingere cand il scap de sub control.
Nu fac parte din aceea categorie de femei care mostenesc genetic silueta de vis ,si nu necesita sa faca nici un efort pentru a se mentine;si in fiecare dimineata oglinda era interlocutorul meu.
Cand eram mica apaream exact ca o dudulusk cu fata rotunda,de fapt eram toata durdulie ce sa mai,ma simteam bine cand lumea ma tragea de falci si eram in centrul atentiei,cand ma asezam la masa cu fiecare care ajungea la noi si placerea de a fi mereu cu nasul bagat in bucate.
Eram un copil fericit in lumea mea cu miros de dulcegarii si bunatati facute in casa.Dupa ce a trecut aceasta perioada si am inceput sa ma dezvolt vedeam tot mai des in jurul meu diferite "conformatii corporale",care atrageau dupa ele toate privirile din jur,iar eu eram tot mai departe de acea perfectiune a corpului.Nu eram nici inalta,nici nu glezna subtire,nici vre`un 90-60-90,defapt niciodata nu am fost nu sunt sau voi putea sa fiu cu asemenea masuri.
Insa am inteles pe parcurs ca fiecare avem propia noastra « croiala » suntem unici in felul nostru ;dar bine asta dupa nenumarate cure drastice de slabire care ma faceau sa cred ca voi atinge frumusetea absoluta.
Mass-media ne influenteaza foarte mult din toate punctele de vedere,dar mai ales al modei si al gandirii.
Ca drept exemplu faimoasa masura 0 care a facut ravagii in randul femeilor,sfarsind anorexice sau chiar moarte.Nici barbatii nu au scapat de aceasta imagine a corpului,din ce in ce tot mai multi ajung dependenti de salile de gimnastica.
Insa cand nici chirurgia estetica nu te mai poate ajuta sa iti recapeti increderea in tine ,trebuie sa te pretuieste exact asa cum esti.Fiecare avem un tel,care nu tine cont nici de frumusete nici de ani sau pozitii sociale.
Cand frumusetea nu te ajuta,trebuie sa te axezi pe o alta calitatea care sa acopere acest defect sau sa il minimalizeze.Grase sau slabe,anorexice sau bulimice,cu sau fara celulita,inalte sau scunde avem o singura viata si trebuie sa o traim din plin cu si prin fiecare por al pielii noastre.

TRAITI-VA VIATA CU TOT CU KILOGRAME.Si ele sunt parte din voi,insa daca totusi nu va complaceti in aceasta imagine,apelati la sport sau schimbati stilul de viata pe care il aveti cu unul mai sanatos.
Intr-o lume unde oamenii sunt judecati dupa felul in care arata,iar corpul serveste drept carte de vizita trebuie sa stim si sa fim siguri de ceea ce suntem si ceea ce vrem sa fim.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu