Remember...!!!!!!

Nu te du sa pasesti acolo unde te duce cararea..du-te si lasa o urma acolo unde nu este nici o forma de drum.... Succesul reprezinta abilitatea de a trece de la un esec la altul fara sa iti pierzi entuziasmul.

Nu ezita sa cauti...

marți, 23 iunie 2009

Puterea ierburilor..


Fara doar si poate atunci cand vine vorba despre puterea curativa a plantelor si efectele lor mult discutate asupra vietii omenesti si nu numai exista multe controverse.Cea mai cautata planta, pentru puterea ei, este cea cunoscuta ca "iarba Sfantului Ion": este vorba de sanziana, cea cu florile de culoarea soarelui, cunoscuta la unele popoare ca "iarba ce alunga diavolii si duhurile necurate". Se zice despre aceasta ca uscata la focul Sfantului Ion si agatata la fereastra, indeparteaza de casa strigoii si pe toti cei cu ganduri rele; arsa, ea alunga spiritele si diavolii.Insa pusa sub perna, floarea de sanziene ii va arata in vis fetei cine va fi viitorul ei sot. Aici si vroiam sa ajung la aceast ritual antic dea prezice soarta fetelor nemaritate.Ritualurile pentru noaptea aceasta care urmeaza sunt multe si dintre celemai diverse.Cateva dintre ele m-am hotarat sa vi le destainui si voua.Nu ca le-am practica eu doamne fereste,insa mi-ai parut interesante si poate vor fi de folos celor care cred in puterea lor.
Astfel :Pe o foaie de hartie se vor scrie, numarandu-le, intrebarile la care se asteapta raspuns din partea cerului si se pun apoi sub perna. Se vor face apoi bilete cu "Sfantul Ion spune da" si tot atatea cu "Sfantul Ion zice nu". Se amesteca bine biletelele si se pun intr-un vas de teracota ce va fi asezat afara, in timpul noptii. Dimineata, la sculare, se ia hartia cu intrebari, se citeste numarul 1 si, cu o mana, fara sa se priveasca in partea aceea, se ia un biletel, afland astfel raspunsul. Se procedeaza astfel, pana ce se termina biletelele si intrebarile.
:In 23 iunie, dupa apusul soarelui, se culeg 9 flori de maslin, se pun intr-un lighean cu apa (mai bine sa fie de izvor) si se lasa in timpul noptii, expus influxurilor astrale. Dimineata in zori, se va urmari desenul format: acesta corespunde initialelor viitorului sot. O varianta poate fi si aceasta: se umple un recipient - de argint sau de teracota, nu prea inalt si larg - cu apa de fantana. Se va aprinde o lumanare rosie si se lasa sa picure 23 de stropi de ceara, observand ce initiale se vor forma...
Oare sa fie asta calea de a ne vedea ursitul...asta ramane la aprecierea fiecaruia,si la credinta ce o avem.
Asa ca multa bafta celor care vor pune in aplicare aceste ritualuri si sa impartasiti si cu noi reusita daca nu sunt prea indiscreta si voi prea secretosi.
O zi buna va doresc..o sa revin!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu